De leren broek en Lfa nieuws

Hartelijk welkom weer op mijn blogpagina. Om te beginnen wens ik jullie allemaal een prachtige, lange zomer toe, vrij van corona-gedoe! In september gaat het schooljaar ’21-’22 weer van start op de Lfa met nieuwe opleidingen en cursussen. Daarover straks meer, maar nu eerst een verhaaltje over een heel bijzonder kledingstuk:

De leren broek!

Voor veel mensen -mijzelf incluis- is een leren broek een bijzonder kledingstuk. Het dragen van een leren broek doet iets met je. Écht waar. Je voelt je anders, zelfverzekerder, stoer, stijlvol of sexy! Niet iedereen kan of wil een lederen pantalon dragen, menig mens gruwt er zelfs van. Maar die mannen en vrouwen die -soms na lang dromen, wikken en wegen of sparen- besluiten er een aan te schaffen, weten wat een goed zittende leren broek voor een sensatie is. Een stukje power-dressing van heb ik me jou daar!

Mijn eerste broek maakte ik toen ik twaalf was, onder begeleiding van mijn moeders huisnaaister (in de jaren ’60 – ’70 een gewoon verschijnsel voor middenklasse gezinnen).

Later, op de Kunst Academie in Den Bosch, hoorde ik dat je in Amsterdam voor een schappelijke prijs een leren broek kon laten maken. Nou, dat leek me wel wat! Dus de stoute schoenen aan en op naar de Hoofdstad.

Het adres was een piepklein donker souterrain-keldertje op de Blauwburgwal in het centrum. Ik werd opgemeten door leuke vaklui en we bespraken de kleur en het model. Een paar weken later haalde ik hem op. Het was zó een succes dat mijn vriendje, later mijn man, hem ook de hele tijd wilde dragen! Wat een plezier hebben we aan dat bijzondere kledingstuk beleefd…

Ik kon me toen nog helemaal niet voorstellen dat ik een paar jaar later mijn eigen modelabel in lederen kleding zou hebben. En al helemaal niet dat ik nog weer later, -tegenwoordig- mijn vakkennis op dat gebied mag doorgeven aan de getalenteerde studenten van mijn eigen Lfa. Daarom:

Nieuwe cursussen
Er zijn nu drie cursussen aan de lederen pantalon gewijd: de cursus Damespantalon, de cursus Herenbroek en een cursus over het aanpassen en vermaken van een broek.

Apart programma herenkleding
Daarnaast heb ik vanwege toenemende vraag naast de opleiding dameskleding ook een jaaropleiding voor herenkleding samengesteld. 

En natuurlijk houd ik mijn best lopende workshop ‘leer herkennen’ en de overige workshops gewoon in het programma.
Ook nieuw is de optie om een cursus in privéles-vorm te volgen. Ben je benieuwd wat er nog meer te leren valt op de Lfa? Kijk op mijn opleidingen-pagina en hopelijk tot ziens!