Werk van studenten

Het eerste half jaar van de Lfa kunnen we afsluiten met prachtige resultaten! De studenten hebben heel hard gewerkt en ontzettend veel vooruitgang geboekt. Alle studenten hebben een onderzoek afgerond naar materiaal en technieken voor hun eigen werkstuk. Dat begon met het formuleren van de ideeën voor een patroon en het kiezen van de te gebruiken materialen. Daarna werden de patronen gemaakt voor het eigen ontwerp, die vervolgens werden uitgevoerd in toile om de pasvorm te perfectioneren. 

De volgende fase was het belangrijkste en spannendste: het realiseren van het kledingstuk in het gekozen materiaal.
Met de klok mee zien we:
1) Een student van de jaaropleiding maakte dit spectaculaire ontwerp: een rok / jurkje van soepel, lichtgrijs Ralph Lauren kalfsleer, let op de perfecte pasvorm!

2) Deze twee op het lijf gemaakte sjieke rokjes zijn producten van studenten van de half-jaar opleiding Leerverwerkingen Deel 1. Alle geleerde technieken, zoals een blinde rits, een open split en een beleg met haarstiksel zijn in deze rokjes verwerkt.
Rechts een feestelijk rokje van mooi gedessineerde meubelstof uit de eigen collectie van de student, en links een chique rokje van donkerbruin geprint lamsleer. 

3) Ook deze zeer elegant gestylde combinatie jasje-pantalon is een creatie van een jaaropleiding student. Ze combineert hier zwart Japans rund plongé leer (een luxe soort met de soepelheid van zijde) met een geweven, vilten wollen stof van Dries van Noten.
Het combineren van materialen met zeer verschillende eigenschappen, zoals in dit geval leer en wol, is een van de specialismen waarover binnen de Lfa veel vakkennis aanwezig is.